2500 kilometrů pěšky BOLÍVIÍ

Jan Rendl

Neděle 12. 11. 2023 | 14:00–15:00
SÁL ALDABRA
ve spolupráci s UNIQA (sál 131)


Bolívie je nejchudší zemí Jižní Ameriky a poslední zemí kontinentu, kde ještě převažuje indiánské obyvatelstvo. Místní o své zemi však říkají, že je „srdcem Jižní Ameriky“ a to zcela právem. Extrémně izolovaná země totiž nabízí doslova vše – staletí staré stezky Inků, desítky ledovců i fascinující koloniální městečka opředená pověstmi.

Hned na úvod se přimotáme ke státnímu převratu. To není v latinské Americe nic neobvyklého a tak se situace rychle uklidní a podél břehů jezera Titicaca zamíříme do mumraje La Pazu, města s nejhustší sítí lanovek na světě i vyhlášeným čarodějným trhem. Odtud přes druhou nejvyšší náhorní plošinu světa zamíříme pozorovat plameňáky a také k nejvyššímu vrcholu, sopce Sajámě.

Projdeme pod nejvyšší sochou Ježíše na kontinentu i kolem soch revolucionáře Che Guevary, který je zde dodnes modlou a jeho hrob pietním místem. Přes poněkud zapadlé hlavní město Sucre a hřbitov vlaků zamíříme do největších stříbrných dolů světa v Potosí a přes vyhlášené vinařské oblasti na jihu země vystoupáme věčně zamlženými Andami až k hranici s Argentinou.

Galerie



Generální partner

Hlavní partneři

Mediální partneři