Popis
Polévka Haríra – vegetariánská královna ramadánových nocí
Po čem se každému Maročanovy v cizině stýská? Po polévce Haríra.
Příprava se zdá prostá – různé luštěniny, rajčata, těstoviny, voňavé koření. Jenže tu pravou kombinaci umí připravit jen marocká maminka.
Během postního měsíce Ramadánu haríra otevírá každou večerní hostinu. Kavárny se zaplní a lidé tiše čekají, až volání muezína přeruší půst a oni budou moct polknout první doušek. Je to pak taková lahoda, že svět se na chvíli zastaví.
Pochutnejte si na naší festivalové haríře.
Kuřecí batbút kořeněný mátou a nakládaným citrónem
Jak se vaří v Marrákeši? Třeba i takhle. Zajdete k řezníkovi, který vám připraví libové kuřátko. O pár kroků dál vám kořenář přidá do hrnce nakládaný citron, olivy a směs voňavého koření. A pak? Všechno necháte pomalu dusit v tradičních lázní hammam.
Představujete si tu souhru chutí? My jsme ji pro vás nachystali do křupavého batbútu – marockého chlebového plátu.
Ochutnejte a Bsha! Dobrou chuť!
Pistáciová baklava
Med a ořechy – tradiční laskominy, kterými v Maroku začíná každé menší posezení. Kalorie? Ty tu nikdo neřeší. Maročané totiž vědí, že život je třeba si pořádně osladit.
Před jídlem, po jídle – na baklavu je zkrátka vždycky ta správná chvíle.























